כמה טוב היה אם היה בא לנו משהו מתוק והיינו מסתפקים בכרוב או מלפפון. יש תקופות כמו בתחילת דיאטה, שזה עובד אולם לא תמיד. קיים הבדל האם מדובר באדם עם עודף משקל או ללא עודף משקל. כמובן שהדבר תלוי בסוג הסוכרת ובסוג הטיפול.
לפני שאתן מספר עצות למה אפשר לאכול, אני רוצה להתיחס למספר טעויות נפוצות לפתרון.
טעויות נפוצות "ללא סוכר" מוצרים ללא סוכר המכילים פחמימות רבות: מוצרים כאלו ממותקים בד"כ ע"י ממתיקים המסתיימחים ב"טול" כגון מלטיטול וסורביטול. מוצרים אלו מכילים קצת פחות קלוריות אך אותה כמעט אותה כמות של פחמימות. כלומר, אם המטרה להפחית בכמות הקלוריות המטרה הושגה אך לא בהפחתת כמות הפחמימות.
מספר בעיות במוצרים אלו:
א. אינם טעימים כמו המוצרים הרגילים ב. ממתיקים אלו אינם בריאים והמוצר מכיל תוספת של שומנים מוקשים כדי לאפשר את השימוש בהם. ג. האשליה של "ללא סוכר" גורמת לאכילה גדולה יותר מאשר את המוצר הרגיל.
לא לחינם במספר מדינות כמו גרמניה אסור למכור מוצרים "ללא סוכר".
2. מוצרים מלוחים
יש נטיה לאכול מאכלים מלוחים שנותנים אשליה של מופחתי קלוריות ופחמימות אך אין זה כך. בורקסים, כעכים,חטיפים וכדומה מכילים אותה כמות קלוריות ופחמימות ואולי אפילו יותר בגלל השומנים הרבים (בורקס, קרואסון ועוד). בעיקר יש להישמר מפיצוחים מלוחים העתירים בשומנים. השמרו במיוחד מאגוזי קשיו (6 יחידות שקולות למנה פחמימה). יש לאכול גם מאפים וגם פיצוחים עם התיחסות לכמות הפחמימות או הקלוריות ולא באופן חופשי.
מה אפשר לעשות?
כל אחד צריך להתאים לו את הפתרון המתאים בהתאם לצרכיו המיוחדים (משקל, סוכרת, ל"ד, כולסטרול, סוכרת ועוד). אנשים עם סוכרת צריכים להיות מודעים לכמות הפחמימות והאינדקס הגליקמי וכן להתאימו לתפריט שניתן ע"י הדיאטנית.
להלן מספר הצעות:
כחלק מההצעות יכולות להיות במקום ארוחת ביניים וחלקן בנוסף לארוחת בניים או ארוחה נוספת. כל אחד צריך להחליט בהתאם למצבו. כמובן שאם רמת הגלוקוז היתה גבוהה לפני ארוחת הבניים אין להוסיף את הפריט. כנ"ל אם רמת הגלוקוז גבוהה שעתיים אחרי ארוחת הבניים לאכול רק את ההצעות דלות הפחמימות כמו לימונענע.