דילוג לתוכן

ויסות רמות סוכר בדם

רמת הסוכר בדם עולה כתוצאה ממגוון בסיבות, בהן אכילת פחמימות, לחץ נפשי, פעילות הכבד ועוד. הרמה הרצויה של סוכר בדם היא 70-110 מ"ג/ דצ"ל. על מנת לשמור על רמה קבועה פחות או יותר, משתמש גוף האדם באופן טבעי בשני הורמונים אשר מיוצרים בלבלב – גלוקגון ואינסולין:

  • גלוקגון – מופרש ע"י תאי אלפא בלבלב. משפיע על הכבד ומביא לפירוק גליקוגן לגלוקוז. על ידי כך, הוא מביא להעלאת רמת הסוכר בדם בעת מחסור בו
  • אינסולין – מופרש ע"י תאי בטא בלבלב. האינסולין מסייע בהעברת הגלוקוז מהדם אל תוך תאי הגוף, ועל ידי כך מאפשר לתאים לייצר אנרגיה, ומביא להורדת רמת הסוכר בדם
  • כדי לשמור על רמת סוכר רצויה, הלבלב מפריש אינסולין במינון נמוך במשך כל שעות היממה (אינסולין בזאלי), ולאחר ארוחות הוא מפריש יותר אינסולין בהתאם לכמות הפחמימות בארוחה (אינסולין בולוס). ככל שהארוחה כוללת יותר פחמימות, כך על הלבלב להפריש כמות גדולה יותר של אינסולין. ככל שהאינדקס הגליקמי של הפחמימה גבוה יותר, כך רמת הסוכר בדם תעלה מהר יותר ועל קצב הפרשת האינסולין מהלבלב להיות גבוה יותר.

    מנגנון ויסות רמת הסוכר פועל כדי לשמור על רמת סוכר בתחום הנורמה, תוך שהוא מגיב לעליות הנגרמות עקב אכילת פחמימות, או לירידות הנגרמות עקב צום או פעילות גופנית הצורכת אנרגיה.

טיפ השבוע

טיפ השבוע: קפה ברד
החום הגדול כבר פה והוג להצטנן בקפה ברד המצוי בכל קיוסק או חנות קפה.

יש להישמר מזה המוכו ב"אמבטיה" שלו אפילו אם הוא מכונה דיאט או ללא סוכר.

באבקה יש הרבה סוכר.

לקנות רק בבית קפה שמכינים לך. גם אם אין בלנדר לרסק את הקרח

עוד על קפה ברד

להתראות

איריס פלג
www.irispeleg.com